L5A en L5B

Meester Henrik (5A) en juf Goedele (5B)

Nieuws uit de klas


Windmolens maken STEM

Vandaag werkte 5B samen met het 2e leerjaar aan een STEM-opdracht. Ze moesten een windmolen maken met gegeven materialen. Wat een topteams!

Generic placeholder image

Trekken aan hetzelfde touw Samenwerken

De leerlingen van 5B leerden samen te werken door met z'n allen de weg te volgen tot de eindstreep. 1 krijt, 10 leerlingen; wat een uitdaging. Dit hebben ze super gedaan, opdracht volbracht!

Generic placeholder image

Winnaars danswedstrijd Team Tille

5A zorgde voor spektakel tijdens de laatste lesdag van 2018. We sloten ons sportief jaar af met een dansoptreden waarbij iedereen erg goed voor de dag kwam. Uiteindelijk koos de eerlijke jury voor team Tille als winnaar. Proficiat!

Generic placeholder image

Team Axl wint spannende finale Tijdens de finale voetbal won het team van kapitein Axl met 3-2 tegen team Daan.

Na enkele sportieve weken, tactische besprekingen, kilometers loopvoorbereiding, oefenmatchen en voorrondes hielden de leerlingen van het vijfde maandag eindelijk de grote finale. Team Daan stond eerste in het klassement en moest het dus in de finale opnemen tegen team Axl. De match was erg spannend en leek in het voordeel van team Daan (sterkste man van de match) te draaien. Plots koos team Axl voor een tactische wissel waarbij Axl zijn doel verliet en begon aan te vallen. Dit zorgde voor maar liefst 2 doelpunten van Axl zelf in het slot van de match. Proficiat aan gans het team.
Team Oscar werd derde na een spannende match tegen team Maxim D. Het was een leuke periode waarbij iedereen hun beste beentje heeft voortgezet en dit ruikt naar meer!

Generic placeholder image

Opruimen dat is de kunst Beeld

In de klas werkten we rond een Zwitserse kunstenaar. Hij brengt extreme orde in de chaos van ons leven. We zagen heel wat grappige foto's van hem passeren in de klas. Hoog tijd dus om dit zelf eens te proberen. In ons fotoalbum kan je onze ideetjes bewonderen.

Generic placeholder image

5A een gelukkige klas Thema geluk: Godsdienst

Alle leerlingen brachten een stukje geluk mee van thuis en versierden de geluksmuur. Dit zorgde voor een fantastische foto en boeiende gesprekken.

Meester Henrik

Generic placeholder image

Meester jarig Vandaag is rood

Meester Henrik was jarig op 3 oktober en werd heel hartelijk ontvangen door zijn leerlingen. Hij trakteerde de kinderen op een themadag waardoor gans de klas in het rood naar school mocht komen. Inderdaad, de kleur van de liefde, aansluitend bij ons thema van godsdienst.
Merci gastjes!

Generic placeholder image

Rube winnaar loopcross! Rube won dinsdag de loopwedstrijd van de ganse scholengemeenschap.

Er waren heel wat winnaars en podiumplaatsen voor onze school. Rube was de primus voor de jongens van het vijfde leerjaar. Ook de andere leerlingen hebben hun beste beentje voortgezet! BRAVO

Generic placeholder image